Митрополит Николай: Владиците с досиета да се помолят

Митрополит Николай: Владиците с досиета да се помолят
Митрополит Николай изрази надежда, че църквата ще намери сили да се справи и с това предизвикателство, не без помощта на патриарх Максим. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Митрополитите с досиета да отправят молитви пред Господ, призова в неделната си проповед в пловдивския храм „Света Марина“ митрополит Николай.

Според него тепърва ще се търси отговор на въпроса защо църквата е изпаднала в такава тежка зависимост, но за да се осмисли истината за досиетата на висшия духовен клир, е необходим задълбочен анализ встрани от медийната шумотевица, предаде БНР.

В официалното си изявление след светата литургия и отслужения молебен за мир и единство в Българската православна църква, митрополит Николай заяви, че основният въпрос след оповестяване на имената на митрополитите, сътрудничили на службите, е не какво са правили, а защо.

Митрополит Николай изрази надежда, че църквата ще намери сили да се справи и с това предизвикателство, не без помощта на патриарх Максим.

В своята проповед митрополит Николай се обърна и към интелектуалците, обявили се срещу облепването с тепети на стенописите в църквата „Света Марина“, която е паметник на културата.

Той подчерта, че очаква резултатите от проверката на комисията на Министерството на културата, но бе категоричен, че ако се установи някакво нарушение и свещеник от Епархията бъде вкаран в затвора, той ще влезе с него, защото това е несправедливо.

#Министерството на културата #патриарх Максим #Българската православна църква #църква #досиета #Господ #митрополит Николай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »