Борисов: БСП щяха да направят избори, ако наистина бяха първа политическа сила

Борисов: БСП щяха да направят избори, ако наистина бяха първа политическа сила
„Лъгаха, лъгаха и за АЕЦ „Белене“, че е изгоден проект, направихме референдум, четири месеца след това те казват, че сега ще го проучват“, добави лидерът на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Ако е истина, че БСП са първа политическа сила, както сочат социологическите проучвания, те веднага биха направили избори, няма да се оставят на този ежедневен присмех от всички“, заяви лидерът на ГЕРБ, Бойко Борисов, предава „Фокус“.

„Бих го онагледил със следния пример - това е все едно да си поръчаш любов и тя да ти казва, колко много те обича“, добави Борисов относно социологически проучвания, които сочат преднина на БСП пред ГЕРБ.

Той даде пример с изборите за кмет във Варна през юли, където ГЕРБ победи БСП.

„Ако е вярно, че са първа политическа сила, защо не направят избори – излизат на чисто, затварят ни устата и никой не се обажда“, каза Борисов.

Той отбеляза, че според прогнозите на социолозите не е трябвало до момента да спечели нито едни избори.

„Когато бях кандидат за кмет на София, бях трети в тези проучвания, а спечелих със 70% на 30%“, посочи лидерът на ГЕРБ.

На въпрос какво показват неговите лични проучвания, Борисов отговори, че когато хората видят какво правят от ГЕРБ, се радват много.

„Днес в село Стряма ще дам още 50 000 лева от ПП ГЕРБ, за да може хората да си довършат църквата. Какво да ми кажат тези хора там, освен „Благодаря“, добави Бойко Борисов.

Той каза, че от ГЕРБ правят това заради Господ, хората и вярата.

Попитан дали ГЕРБ има позиция по информацията, излязла преди дни, че минималната работна заплата няма да се увеличава до края на годината, Борисов, каза че БСП така са спечелили изборите - с лъжи.

„Ние никога не си позволихме по време на нашата политическа кампания да обещаем цветя и рози, мед и масло, защото знаехме опасностите от гръцкия сценарий, знаем, че когато обещаваш пари и доходи на базата на заеми, това не е правилно“, коментира Борисов.

Според него тези, които подкрепят БСП, сега се надяват, че ще изпълнят предизборните си обещания.

„Лъгаха, лъгаха и за АЕЦ „Белене“, че е изгоден проект, направихме референдум, четири месеца след това те казват, че сега ще го проучват“, добави лидерът на ГЕРБ.

Според него с тези пари, включително и от Пловдивския панаир, е можело да се построят три зали в Пловдив, където децата да играят, а те са били дадени на Хохегер в Австрия.

„С тези пари плащат и на социологическите агенции“, каза още Бойко Борисов.

#Бойко Борисов #ГЕРБ #БСП #избори #вот на недоверие #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"