Цачева: Вот на недоверие, защото политиката на кабинета е опасна за България

Цачева: Вот на недоверие, защото политиката на кабинета е опасна за България
„Социалната политика не съответства на очакванията на гражданите. От друга страна, за да е на власт, правителството актуализира бюджета с поемане на дълг от 1 млрд. лева“, заяви Цачева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Политиката на кабинета „Орешарски“ вече показа, че е опасна за страната ни. Именно заради това партия ГЕРБ и парламентарната група на ГЕРБ подготвя и в следващите часове ще внесе искане за вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски“, заяви депутатът от ГЕРБ Цецка Цачева, предава „Фокус“.

По думите на Цачева вотът ще бъде заради цялостната политика на управляващите.

„Политиката на правителството се характеризира с нестабилност, защото повече от 3 месеца не спират протестните действия с ясно заявено искане за оставка и предсрочни парламентарни избори. Тази нестабилност крие рискове за националната сигурност на страната“, коментира бившата председателка на НС.

Според Цачева към момента повече от 100 дни институциите не работят за реални политики, като дори цяло министерство по инвестиционното проектиране не се знае какво прави, освен ремонта на сградата му и очакванията, че всеки един момент ще започне обзавеждането на работните места.

„Социалната политика не съответства на очакванията на гражданите. От друга страна, за да е на власт, правителството актуализира бюджета с поемане на дълг от 1 млрд. лева, което е в пълен разрез с политиката“, коментира още Цецка Цачева.

#Цецка Цачева #правителство #вот на недоверие #ГЕРБ #Пламен Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници