Пробойни зейнаха в дигите на Марица

Пробойни зейнаха в дигите на Марица
Николов се притеснява, че ако дойдат силни дъждове, производителите в района ще са безсилни да спасят имотите си. Снимка: „Марица“
A A+ A++ A

Дигата на река Марица край Свиленград е прекъсната поне на 5 места. Пробойните са големи, някои от тях достигат и 100 метра, съобщава регионалният вестник „Старият мост“.

„Рововете зеят от дълго време, но не се предприемат никакви мерки за запушването им и предотвратяването на ново наводнение. Сериозни процепи в съоръжението има в местността Орманя, където в Марица се влива Сива река“, сигнализира пред изданието земеделският производител Николай Николов.

Той обработвал около 300 дка земя, а в местността Орманя обработваеми са общо около 2000 дка, на които местни хора гледат бостани, жито, слънчоглед, овошки и др.

Николов се притеснява, че ако дойдат силни дъждове, производителите в района ще са безсилни да спасят имотите си.

„Лично аз съм сезирал за сегашните пробойни представителя на „Напоителни системи“, чието седалище е в Любимец, но той вдига рамене и вика, че няма пари“, сподели земеделецът.

Предпазното съоръжение край Марица е прекъснато и на други места в района. Процепи в дигата от по 15-20 м зеят в близост до новия мост по пътя от автомагистрала „Марица“ за ГКПП Капитан Петко войвода. Пробойни има и при т. нар. Малка Маричка край кв. Гебран.

#Марица #Свиленград #Николай Николов #Николов #диги #Любимец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"