Бобева: Основният акцент в бюджета за 2014 г. да е „пари срещу реформи“

Бобева: Основният акцент в бюджета за 2014 г. да е „пари срещу реформи“
Според вицепремиера Бобева основният акцент в бюджета за 2014 година трябва да е „пари срещу реформи“. Снимка: www.vesti.bg
A A+ A++ A

„Основният акцент в бюджета за 2014 година трябва да е пари срещу реформи“, призова вицепремиерът по икономическите въпроси Даниела Бобева. Даниела Бобева обяви, че в сряда ще внесе в Министерски съвет още 100 мерки за намаляване на административната тежест, предаде standartnews.com. „Те са подготвени и инициирани от областните управители съвместно с общините, както и министерствата.

Това е много важен резултат от това, че и правителството, и общините, и областните управители смятат, че е необходимо да се намали административната тежест, да се облекчат гражданите и бизнесът“, добави Бобева. За данъка по лихвите от депозитите вицепремиерът коментира, че в първите дни, след като започнала работа като вицепремиер, е имала разговори с Орешарски за финансовата област.

„Един от въпросите беше ще махнем ли този данък. За мен е важно да се насърчат гражданите и не само те, но и фирмите, да депозират спестяванията си във финансовата система, което ще даде импулс за финансовото посредничество. Всеки приход в бюджета би трябвало да се брани, за да осигурим балансираност на финансите на държавата“, каза още Бобева.

Тя обясни, че в работата си като вицепремиер основни трудности среща в областта на електронното управление, за което са изхарчени над 200 млн. лв. „Установих, че поне от 2000 година насам всички административни реформи са еднакви.

На нас ни трябва администрация, която разбира проблемите на хората, на обществото и на бизнеса и насърчава политиците да вземат правилните решения“.

#Даниела Бобева #Пламен Орешарски #данък #правителство #бюджет #реформи #област #хора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »