Димитър Аврамов: Плевнелиев отблъсква немските инвеститори

Димитър  Аврамов: Плевнелиев отблъсква немските инвеститори
Плевнелиев трябва да защитава България навсякъде. Коментарите му за съдебната ни система в немските медии няма да подобрят състоянието й. Но ще отблъснат немски инвеститори. Това казва политологът Димитър Аврамов пред в. „Преса“ по повод интервюто на Рос
A A+ A++ A

Плевнелиев трябва да защитава България навсякъде. Коментарите му за съдебната ни система в немските медии няма да подобрят състоянието й. Но ще отблъснат немски инвеститори.

Това казва политологът Димитър Аврамов пред в. „Преса“ по повод интервюто на Росен Плевнелиев пред германското списание „Фокус“.

В него Плевнелиев казва: „Правосъдната система все още не функционира достатъчно добре, партиите воюват една срещу друга. Липсва национален консенсус за икономическите и политическите приоритети. Ние трябва да внимаваме да не изпаднем в състояние на дългосрочна нестабилност“.

„Не си представям Ангела Меркел да се оплаква пред Барак Обама, че бившият германски канцлер Герхард Шрьодер е работил за „Газпром“ и че руските енергийни интереси са добре представени в Германия“, казва Аврамов и подчертава: „Разбирам, че г-н Плевнелиев не харесва настоящото правителство, но това си е негов проблем и не трябва да занимава немските медии с него. Не му е работа да лепи етикети на българския бизнес и да го дели на видове „олигарси“, независимо кого има предвид“, подчертава Димитър Аврамов.

В същото издание Живко Георгиев от социологическа агенция „Галъп“ казва: Подходът на българския президент е странен – чрез чужди медии да отправяш послания, които се отнасят до собствената си страна. „Това е най-неадекватният начин да се предизвика обществен диалог. В казаното откривам белези на отчужденост и светоусещане на вътрешен емигрант. Можем да гадаем защо – дали защото ситуацията не се развива така, както му се иска, или защото не чувства доверието на основните институции.

Единствената надежда за него се оказва гражданското общество, което той припознава като единомишленик – само че то се раждаше поне 15 пъти през нашата политическа биография.

Лидерът на СДС Божидар Лукарски призовава президента Росен Плевнелиев „да се изказва малко по-аполитично“.

#Димитър Аврамов #Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници