Дамаск е готов за всяко решение на ООН

Дамаск е готов за всяко решение на ООН
Снимка: eutopia.blog.bg
A A+ A++ A

Сирийският министър на информацията Омран ал-Зуби заяви, че Дамаск е решен да действа относно запасите си от химически оръжия съгласно решенията на ООН, предаде иранската агенция „Фарс“, цитирана от агенция „Фокус“.

„Сирия е готова за всичко, което би дошло от ООН. Ние приемаме руския план да се освободим от нашите химически оръжия. На практика сме започнали да изготвяме списъка. Вече сме готови с документацията и сме започнали да вършим своята работа“, заяви Омран ал-Зуби.

В понеделник сутринта френският президент Франсоа Оланд и ръководителите на дипломацията на САЩ и Великобритания Джон Кери и Уилям Хейг заявиха, че е от „основно значение в ООН да бъде гласувана „силна резолюция с обвързващ характер“ за Сирия, съобщи Елисейският дворец.

Русия разчита САЩ да се придържат към постигнатото в Женева споразумение за химическите оръжия на Сирия.

Руският външен министър Сергей Лавров предупреди също така, че съдържаща заплахи резолюция на ООН би довела до провал на мирния процес.

#ООН #Елисейският дворец #Уилям Хейг #Джон Кери #Великобритания #САЩ #Франсоа Оланд #Сирия #Дамаск #Омран ал-Зуби #Сергей Лавров #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници