Сирийците в България на пореден протест срещу репресиите

Сирийците в България на пореден протест срещу репресиите
В началото на януари над 200 сирийци се събраха пред посолството си в София, за да изразят недоволството си срещу кръвопролитията в Сирия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Сирийската общност в България излиза на пореден протест срещу геноцида в Сирия и неговите поддръжници.

Демонстрацията е насрочена за 14 часа и ще се проведе пред Сирийското посолство в София, като е предвидено да продължи три часа, предаде бТВ.

Поводът за акцията е продължаващото насилие от страна на сирийския режим срещу невинни граждани през изминалата седмица.

Живеещите в България сирийци са особено потресени от убийствата на деца, за които пишат наблюдатели на Арабската лига и които могат да бъдат видени дори в клипове, качени на сайта YouTube.

Членовете на ООН започнаха да променят резолюцията, предложена от Съвета за сигурност, за осъждането на кървавите репресии срещу демонстрантите в Сирия, след като Арабската лига прекрати мониторинговата си мисия в Сирия.

По-рано европейските страни посочиха, че изтеглянето на наблюдателите подчертава нуждата от действие от страна на ООН.

Френският външен министър Ален Жупе дори се свърза с руския си колега Сергей Лавров в опит да преодолее съпротивата на Москва срещу проекторезолюцията, която беше официално представена в петък.

Германският външен министър Гидо Вестервеле призова ООН за бързото приемане на резолюция за Сирия.

От вторник насам сблъсъците в страната са отнели живота на най-малко 210 души, 142 от които цивилни граждани.

#Сирия #България #София #протест #YouTube #Арабската лига #наблюдатели #ООН #Съвета за сигурност #Ален Жупе #Сергей Лавров #Гидо Вестервеле #външен министър #Москва #резолюция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »