Фандъкова: Общината инвестира около 39 млн. лв. в училища

Фандъкова: Общината инвестира около 39 млн. лв. в училища
Тази година общината инвестира около 39 млн. лв. в училища и детски градини, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Снимка: izbori-2011-drugata-bulgaria.blogspot.com
A A+ A++ A

„Тази година общината инвестира около 39 млн. лв. в училища и детски градини. Това е моята основна задача“, каза кметът Йорданка Фандъкова на откриването на учебната година в 73 СОУ, предаде агенция „Фокус“.

„Когато започнах работа като заместник-кмет, инвестицията беше 2 млн. и 600 хил. лв. На следващата година стана 17 млн. лв., вече е 39 млн. лв. Това, мисля, че е показателно“, уточни Фандъкова.

По думите й общината е помогнала на Класическата гимназия в София, за да открие учебната година. „Класическата гимназия в София е държавна, но колегите се обърнаха към нас за помощ.

Така че благодаря на екипа на 40 СОУ, че ще могат и учениците на Класическата гимназия да открият нормално първия учебен ден“, каза Фандъкова.

„Нуждите на общинските училища са огромни и няма как да използваме само 2 месеца, за да подобрим база, която не беше ремонтирана от 20 години“, добави Фандъкова.

#Йорданка Фандъкова #гимназия #ремонт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"