ЕРП-тата са притеснени от готвени промени

ЕРП-тата са притеснени от готвени промени
ЕРП-тата са притеснени от готвени промени в Закона за енергетиката. Снимка: www.silnabulgaria.com
A A+ A++ A

„Енергоразпределителните дружества в България приветстват нужните промени в Закона за енергетиката.

Има обаче притеснения, че забраната за спиране на тока на клиенти с неплатена сметка под половин минимална заплата, или 155 лв., може да доведе до забавяне с месеци назад“, заяви пред bTV директорът на Енерго Про Стефан Абаджиев.

Абаджиев уточни, че конкретната позиция на дружеството по предлаганите мерки, както и евентуалната нужда от увеличаване в цената на електроенергията, може да бъде дадена едва при запознаване с готовия законопроект.

Преди седмица стана ясно, че според новите предложения от страна на БСП няма да имат право да ни спират тока, ако дължимата сума е по-малка от половин минимална работна заплата.

Ако абонатът не плати и фактурата за следващия месец обаче, ЕРП-то вече ще има право да спре електроподаването. Има намаление на сметките за ток, категоричен беше Абаджиев.

По думите му потребителите остават с грешни впечатления, че сметките им са се вдигнали. Причината според Абаджиев е фактът, че от години се наблюдава тенденция на повишаване на потреблението на електроенергията за август спрямо юли.

#енергетика #ЕРП #Стефан Абаджиев #БСП #тенденция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници