Кой ще даде на хората, които дават?

Кой ще даде на хората, които дават?
A A+ A++ A

„Хората, които дават.“ Така актьорът Камен Донев определи преподавателите в интервю по бТВ в неделя.

В контекста на първия учебен ден учителите наистина остават лицата, от които една нация се гради, без никакво преувеличение. Кой обаче ще даде на „хората, които дават“? Нека оставим настрана факта, че заплатите им са нищожни и е учудващо как все още гилдията не се е вдигнала на бунт.

Но е изненадващо изказването на министър Клисарова в неделя, че ще направи всичко възможно частните уроци да отпаднат. Защо?!

Много от учениците имат нужда от допълнителна грижа и внимание, което системата в България не позволява в училище. Освен че помагат на изостаналите ученици, частните уроци са единственият вариант за допълнителен доход на просветителите.

Не бива да сравняваме частните уроци с мръсна дейност, която ще е преследвана от закона. Става въпрос за допълнително обучение, не за пиратска интелектуална собственост. Защото всички знаем, че един ученик много рядко е отличен по всеки предмет.

Не е ли странно, че освен огромната отговорност, която учителите носят за възпитанието на младите, те трябва да се борят и за своето оцеляване, без никаква грижа от страна на държавата? Докога?

#Клисарова #Камен Донев #преподаватели

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"