Ген. Цветков: Кадрите с жертвите от Сирия не са достатъчно обективни

Ген. Цветков: Кадрите с жертвите от Сирия не са достатъчно обективни
Кадрите с жертви на употребеното в сирийския конфликт химическо оръжие не са достатъчно обективни, смята генерал-лейтенант от резерва Кирил Цветков. Снимка: airgroup2000.com
A A+ A++ A

„Кадрите с жертви на употребеното в сирийския конфликт химическо оръжие не са достатъчно обективни“, смята генерал-лейтенант от резерва Кирил Цветков, председател на Обществения съвет по въпросите на отбраната. В новините за случилото се в Дамаск през август той вижда сценарий, и то „доста непрофесионален“. Търси се повод за война, твърди генералът, който смята, че симптомите от пораженията върху хората не са от зарин, предаде novanews.bg.

Заразяването е било с вещество от рода на психотропните, което се използва и за полицейски цели, а не с бойния агент, посочи той. „Кадрите, които показаха, не говорят достатъчно обективно, че е използвано бързодействащо отровно вещество от правителствените сили“, отбеляза Цветков, който е и бивш началник на „Химически войски“.

„Химическата програма на Сирия, както и тази на Ирак, е създадена като противовес на ядрения арсенал на Израел“, обясни Цветков и припомни, че химически вещества с двойно предназначение са били доставяни в региона и от страни като Великобритания.

#Сирия #Израел #Ирак #сили #зарин #Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници