С тържества откриват новата учебна година, в клас влизат 755 674 ученици

С тържества откриват новата учебна година, в клас влизат 755 674 ученици
С тържества и празнична програма ще бъде дадено началото на новата учебна 2013-2014 година. Снимка: www.dnevnik.bg
A A+ A++ A

С тържества и празнична програма ще бъде дадено началото на новата учебна 2013-2014 година, във всички училища в страната, като няма да има учебно заведение, което да не отвори врати. В класните стаи на първия учебен ден ще влязат 755 674 ученици, като 63 596 от тях са първокласници. Учениците ще бъдат посрещнати от над 127 000 учители.

Президентът Росен Плевнелиев ще открие новата учебна година в Професионалната гимназия по селско стопанство в Чирпан. Министър-председателят Пламен Орешарски пък ще стане част от тържественото откриване на 93-тата академична учебна година в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), като на церемонията ще присъства и министърът на финансите Петър Чобанов.

Първият учебен ден в Националното музикално училище „Любомир Пипков” ще бъде уважен от министъра на културата д-р Петър Стоянович. Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева ще бъде гост на официалното откриване на новата академична година в НСА „Васил Левски”, а на церемонията за началото на академичната учебна 2013-2014 година в Медицински университет в столицата ще присъства министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева.

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще присъства на откриването на новата учебна година в 73-то СОУ „Владислав Граматик”. Новата учебна година в Земеделската професионална гимназия „Климент Тимирязев” в Сандански ще бъде открита от министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков, а министърът на околната среда и водите министър Искра Михаилова ще чуе първия учебен звънец в Основно училище „Васил Левски” в село Грашево, община Велинград.

#Росен Плевнелиев #Пламен Орешарски #Петър Чобанов #Петър Стоянович #Мариана Георгиева #Таня Андреева #Йорданка Фандъкова #Димитър Греков #Искра Михайлова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници