Осъдиха Хохегер на две години и половина затвор

Осъдиха Хохегер на две години и половина затвор
Приключи процесът срещу австрийския лобист Петър Хохегер. Снимка: www.svobodata.com
A A+ A++ A

Приключи процесът срещу австрийския лобист Петър Хохегер. Той е осъден на две години и половина затвор, съобщавa австрийският вестник Die Presse, цитиран от standartnews.com. По време на предизборната кампания през 2006 г. партия "Съюз за бъдещето на Австрия" (BZO) е получила 960 хил. евро от австрийския мобилен оператор Telekom Austria.

Това е станало с помощта на фалшиви фактури, чрез рекламни и пиар-агенции, обясняват от обвинението. Бившият заместник-изпълнителен директор на компанията, Рудолф Фишер е одобрил плащания на стойност почти един милион евро за дясноцентристката партия, показва разследването. Подкупите били представени като такси за доклади в счетоводните книги. Петер Хохегер е известен на България с това, че бе нает да "изчисти имиджа на България" пред Европейския съюз, заради корупцията и организирана престъпност.

Той взе хонорар от 1.5 млн. евро по два договора от 2006 и 2008 г., подписани от кабинета "Станишев". Случаят "Хохегер" беше обсъждан и в специална анкетна комисия парламента.

#Хохегер #Парламент #корупция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"