Клисарова очерта приоритетите за модернизация на учебния процес

Клисарова очерта приоритетите за модернизация на учебния процес
Министерството на образованието и науката си поставя амбициозната задача за модернизация на учебния процес, каза министър Клисарова. Снимка: www.cross.bg
A A+ A++ A

„Министерството на образованието и науката си поставя амбициозната задача за модернизация на учебния процес - в училищата да има Wi Fi - зони, интерактивни дъски, повече компютри, таблети.

Това ще даде възможност за модерно преподаване и ще направи уроците по-интересни“, обясни пред БНР министър Анелия Клисарова, предаде btvnews.bg. Тя допълни, че ведомството разработвало програма за повече средства за физкултурни салони и игрищата в учебните заведения, което да даде възможност повече деца да имат физическа активност.

„Взехме и мерки за обезопасяване на дворовете и пространствата около тях. Разчитаме тази програма да влезе в сила с новия бюджет, така че да можем да осигурим условия за масов спорт“, каза още Клисарова.

По думите й, образованието трябва да стане приоритет за цялото общество, защото само тогава ще е успешно и ефективно и ще могат да бъдат привлечени млади учители.

#Анелия Клисарова #таблети #спорт #общество #учители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници