Минус 18 градуса в Кнежа

Минус 18 градуса в Кнежа
Рекордът в страната за най-ниска температура на въздуха за днешния 29 януари е бил отново в Кнежа през 1942 г. – минус 28,5 градуса. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Тази сутрин няма измерени отрицателни температурни рекорди, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Най-студено тази сутрин е в Кнежа – минус 18 градуса, предаде БГНЕС, позовавайки се на инормация на НИМХ. Рекордът в страната за най-ниска температура на въздуха за днешния 29 януари е бил отново в Кнежа през 1942 г. – минус 28,5 градуса.

Най-топло на днешния ден е било през 2002 г. в Пловдив - 21 градуса. Тази сутрин в Южна България са измерени температури от минус 9 до минус 4 градуса, в Северна България температурите са между минус 10 и минус 15 градуса.

От минус 3 до минус 1 градуса са температурите в крайните югозападни райони. В София термометърът показва минус 6 градуса.

На някои места в планините е „по-топло", отколкото в градовете. На Мусала е минус 11 градуса, на Ботев – минус 16 градуса, на Мургаш - минус 18 градуса.

За днес е обявен жълт код в почти цялата страна заради опасно ниски температури. Само за Кюстендилска и Благоевградска области кодът е зелен.

#Националният институт по метеорология и хидрология #НИМХ #Кнежа #Пловдив #Южна България #Северна България #София #Мусала #Ботев #Мургаш #жълт код #Кюстендил #Благоевград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"