Предлагат спиране на аналоговата телевизия от 30 септември

Предлагат спиране на аналоговата телевизия от 30 септември
Аналоговият сигнал може да бъде спрян от 30-ти септември.
A A+ A++ A

"В понеделник свикваме заседание на органа по цифровизация, на което заседание ще предложа дата 30 септември за преустановяване на аналоговия сигнал", каза пред журналисти в събота в Русе заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров.

Предложението на Тодоров е отлагане на срока за излъчване на аналогова телевизия в България с цял месец, като първоначалните планове бяха за 1 септември. Официалното решение се очаква да реши в понеделник от т. нар. орган по цифровизацията.

"От четвъртък вече са факт договорите за доставка и разпространение на декодери за останалата част от територията на страната, която обхваща 3 района", допълни Тодоров, цитиран от "Стандарт".

По думите му, дългоочакваната обществена поръчка вече е факт. Датата за спирането на аналоговия сигнал е колективно решение, затова той ще предложи 30 септември, която да бъде обсъдена в органа и да се вземе решение.

След като договорите са сключени, е задължение на изпълнителя да започне разпространението и снабдяването на места с декодери. "Агенцията за социално подпомагане вече са уведомени и разпространяват ваучери, за да имат възможност хората да ги получат и от понеделник да се снабдят с декодиращи устройства", каза още Георги Тодоров.

#телевизия #цифровизация #декодери #Георги Тодоров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници