Нов национален стадион във Враждебна

Нов национален стадион във Враждебна
На снимката: Бойко Борисов (вляво), Свилен Нейков (в средата) и Христо Стоичков (вдясно) играха заедно благотворителен футбол през септември. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Новият национален стадион на България ще бъде построен в столичния квартал Враждебна, обяви министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

„Получихме мястото, където ще бъде изграден новият национален стадион. Към момента това е във Враждебна, заяви Нейков, цитиран от БГНЕС.

„Главният архитект Диков вчера изготвяше точките, зададени му от работната група. Сега трябва територията да бъде прехвърлена към Министерството на спорта, за да се оформят следващите процедури“, добави той.

По-рано тази година премиерът Борисов обяви, че държавата се кани да построи стадиони на софийските футболни клубове с публични средства. Източниците на финансиране ще са два – данъчно облагане на онлайн залаганията и продажба на неизползвани имоти, които са публична държавна собственост.

Паралелно се движи и проект за построяване на нов национален стадион в София, както и на още два стадиона – в София и Пловдив. Не е ясно обаче как ще се осигурят средствата за строителството.

Почетният консул на България в Испания Христо Стоичков активно подкрепя проектите за строеж на стадиони в България.

#национален стадион #Свилен Нейков #министър на физическото възпитание и спорта #Христо Стоичков #Испания #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"