Задържаха счетоводителка, извършила измами за 320 000 лв

Задържаха счетоводителка, извършила измами за 320 000 лв
Неутрализирана е дейността на 41-годишна плевенчанка, която предоставяла счетоводни услуги на рискови фирми с големи задължения към бюджета на страната. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност" разбиха схема за ДДС измами и данъчни престъпления, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Неутрализирана е дейността на 41-годишна плевенчанка, която предоставяла счетоводни услуги на рискови фирми с големи задължения към бюджета на страната.

Акцията е проведена в петък под наблюдението на прокурор от Плевенската окръжна прокуратура.

Тя е реализирана в рамките на разследване на престъпление против данъчната система на страната ни с нанесени щети в размер на 320 хиляди лева. В нея са участвали представители на регионалната данъчна служба.

При извършеното претърсване в счетоводния офис в централната част на града са открити документи, удостоверяващи ДДС измами в особено големи размери.

Иззети са: компютърни конфигурации, фирмени печати, фактури, касови бележки, транспортни документи, сключвани междуфирмени договори, касови апарати и други документи.

На този етап е установено, че дамата е била пълномощник на 17 фирми, 7 от които имат данъчни задължения в особено големи размери.

Някои от фирмите са със седалище в Плевен, но повечето са софийски. Тепърва ще се изяснява размерът на нанесените щети за републиканския бюджет и съпричастността на 41-годишната плевенчанка към други данъчни престъпления. Работа по досъдебното производство продължава следовател.

#ДДС #МВР #данъчни престъпления #Плевен #Плевенската окръжна прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници