Съпругата на Кленовски: Биха ни при ареста

Съпругата на Кленовски: Биха ни при ареста
„Просто дойдоха, набиха ни всичките, които питахме, взеха го и си тръгнаха", разказа Илияна Кленовска за ареста на съпруга си. Снимка: бТВ
A A+ A++ A

Задържаният в петък, издирван с Европейска заповед за арест, Стефан Кленовски и семейството му са били бити по време на ареста, твърди съпругата му Илияна.

Стефан Кленовски, който беше издирван за поставяне на скимиращи устройства и присвояване на банкови кодове, беше задържан вчера в специализирана полицейска операция.

Той бе арестуван пред детски кът в един от столичните молове, където той празнувал рождения ден на седемгодишния си син.

„Аз отидох на входа на детския кът и видях мъжа ми проснат на някакъв плот там. С около 6-7 човека. И го блъскаха", разказа съпругата му Илияна пред бТВ.

Кленовски е обявен за издирване в рамките на операция „Шок", която е започнала още през миналата година. Тогава той успява да се укрие. От МВР са категорични, че тази операцията е проведена по всички правила.

„Вие можете да си представите как на полицаите им се създава един имидж на зловещи хора. Едва ли пред деца ще пристъпят към действия. И те са бащи", обясни директорът на СДВР Валери Йорданов.

По думите му търговският център е пълен с камери и хора и би било недопустимо колегите му да действат грубо.

Съпругата на Кленовски обаче е на друго мнения. Смята, че детският кът не е мястото за осъществяване на ареста и твърди, че не знае защо Стефан е задържан.

„Просто дойдоха, набиха ни всичките, които питахме, взеха го и си тръгнаха", каза още Илияна Кленовска.

Заради последните операции на МВР, след които имаше и наказани, директорът на СДВР обяви, че се притеснява от обвинения срещу тях при всеки арест.

В момента на задържане Кленовски е бил с фалшиви документи. През септември миналата година криминална полиция отново попада на следите му, но той успява да избяга.

Кленовски е известен и за разпространение на фалшиви парични знаци. Италия е въвела сигнал в Шенгенската информационна система за международното му издирване с цел арест и екстрадиция на основание Европейска заповед за арест, издадена от съда в италианския град Трани от юни 2011 година.

Операция „Шок" стартира на 6 юли 2011 г. сутринта на територията на столицата, Кюстендил, Пловдив, Пазарджик, Габрово, Стара Загора, Шумен, Варна и Бургас, когато бяха задържани 45 души, припомнят от МВР.

Тя бе реализирана съвместно с евроатлантическите партньори на България – „Европол" и „Сикрет Сървис" и се проведе под ръководството на Върховна касационна прокуратура, в координация с „Европол" и със съдействието на „Сикрет Сървис".

По предварителна оценка нанесените от престъпната група щети се изчисляват на над 15 милиона евро.

#Европейска заповед за арест #Стефан Кленовски #Илияна Кленовска #СДВР #операция „Шок" #МВР #Валери Йорданов #директор на СДВР #Шенгенската информационна система #Италия #Трани #Кюстендил #Пловдив #Пазарджик #Габрово #Стара Загора #Шумен #Варна #Бургас #Европол #Сикрет сървиз #България #Върховна касационна прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"