Димитър Йончев: България да не участва в несанкционирани от СС на ООН акции

Димитър Йончев: България да не участва в несанкционирани от СС на ООН акции
България трябва да престане да рискува като се включва в несанкционирани от Съвета за сигурност на ООН силови акции, казва експертът Димитър Йончев. Снимка: pressadaily.bg
A A+ A++ A

“България трябва да престане да рискува като се включва в несанкционирани от Съвета за сигурност на ООН силови акции. Това е сигурна гаранция, че страната ни няма да се превърне в мишена”, каза пред БГНЕС Димитър Йончев.

По думите му, националната ни сигурност може да пострада от спада на морала в обществото ни. “Голям брой бежанци, които биват обгрижвани от без това оскъдните български финанси, могат да доведат до противопоставяне в обществото и до появата на ксенофобски настроения. Не трябва да се забравя, че, отделяйки средства, които предварително не са били планирани, ние всъщност не можем да финансираме политики, които са много важни в настоящия момент. Все пак това не са форсмажорни обстоятелства, които да ни поставят пред рухване на система, безконтролно състояние. Те са една трудност, която не е за подценяване”, твърди Йончев.

“Инфилтрирането на подривни елементи при една бежанска вълна е въпрос, към който трябва да се отнесем сериозно. Разузнавателните служби винаги използват, когато през границата минава голям човешки поток, да вкарват свои агенти, да усилват мрежи и да създават нови. Това е голям проблем за всяка една специална служба”, казва още експертът.

#Димитър Йончев #финанси #политики #трудност #служби #мрежи #границата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"