Вигенин: Отношенията ни със САЩ винаги са оставяли следи

Вигенин: Отношенията ни със САЩ винаги са оставяли следи
Според Вигенин отношенията на България и САЩ винаги са били активни. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

"Отношенията между България и САЩ са минавали през различни периоди, но винаги са били активни и са оставили своите следи в миналото и настоящето."

Това каза министърът на външните работи Кристиан Вигенин при валидирането на пощенско-филателно издание за 110-годишнината на дипломатически отношения между България и САЩ в четвъртък, съобщи агенция "Фокус".

„Самият факт, че отбелязваме тази пощенска марка, има особена символика, защото в днешното време на информационните технологии, все пак човешкият контакт е най-важен. Така са белязани нашите отношения”, каза Кристиан Вигенин.

По думите му през последните десетилетия отношенията между Съединените щати са се развили до степен, до която можем да кажем, че това е едно всеобхватно пълноценно и стратегическо партньорство, което продължава да се разширява през последните години.

"Аз вярвам, че от следващия период ние ще дадем нашия принос, за да може и в следващите години да отбелязваме, нови и нови успехи в това сътрудничество”, каза Вигенин.

Според него, освен сътрудничество по отношение на сигурността, споделените ценности и демокрацията, сътрудничеството със САЩ в последните години е придобило много по-голяма плътност.

Посланикът на САЩ в България Марси Рийс заяви, че много се радва на валидирането на тази марка.

"Това е само частица от богатите ни взаимоотношения с България в икономическите връзки, в културната общност", каза Марси Рийс.

#Кристиан Вигенин #САЩ #България #Марси Рийс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници