„Атака“, ГЕРБ и БСП да понесат отговорност за платената публика

„Атака“, ГЕРБ и БСП да понесат отговорност за платената публика
A A+ A++ A

18-годишен младеж призна пред Нова телевизия, че, нает от агенция за статисти, ходил на протести на „Атака“ за 5 лева на ден, а от БСП и ГЕРБ спечелил по 20.

Агенцията не я виня. Те наистина набират статисти – хора, които влизат в роля за няколко часа срещу заплащане. Въпросът е няма ли да се самосезират съответните органи и да потърсят сметка от „работодателите“.

В интернет прочетох коментари, че виждате ли горките хора – младежи, безработни и пенсионери, не са виновни, че са намерили лесен начин да заработят по 5 лева. Това било хляб, маргарин и две кисели млека. Имало хора, които и за 2 лева ще ходят да викат каквото им кажат. Това не било от добро.

Тази потребителска кошница обаче ни върти в омагьосан кръг повече от 20 години.

Питам се щом за 2 часа крещене плащат 20 лева, колко ли плащат по изборите? Разликата между „те“ и „нас“ е, че първите плащат еднократно, а ние всеки ден за пасивността си. Тук не става въпрос само за ток и парно.

Едва ли традицията да се плаща за публика ще изчезне скоро, но трябва незабавно да се потърси отговорност от партиите, които набират „наемници“. Иначе пак ние ще плащаме сметката.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"