Клисарова: 63 596 първокласника влизат в час тази година

Клисарова: 63 596 първокласника влизат в час тази година
Министър Клисарова заяви, че още на 23 август всички необходими учебници и учебни помагала са били отпечатани и доставени до всички учебни и детски заведения в страната. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На 16 септември в клас ще влязат 63 596 първокласника, а общият брой на учениците в страната е 755 674, заяви министърът на образованието, Анелия Клисарова, предава БГНЕС.

Информация за децата на 5 и 6-годишна възраст, записани в училище, ще има в първия учебен ден, казват от МОН.

Броят на учителите в страната е 127 125, като има информация за недостиг на преподаватели по английски език в малките населени места.

Министър Клисарова заяви, че още на 23 август всички необходими учебници и учебни помагала са били отпечатани и доставени до всички учебни и детски заведения в страната. За закупуване на учебниците и помагалата са предоставени над 20 млн. лева.

Освен това за всички училища е разпространена и задължителната документация - дневници, материални книги и др.

Цената на ученическа книжка е 0,17 стотинки, а на лична карта – 0,03 стотинки.

Анелия Клисарова посочи, че само 77 училища, детски градини и обслужващи звена в страната няма да успеят да приключат с ремонтите до 16-ти септември, но това няма да попречи на започването на учебния процес.

Това са училища и градини в Благоевград, Бургас, Ловеч, Плевен и Пловдив, София-град и София-област, Стара Загора, Хасково и Шумен.

Децата и учениците, записани в тези заведения, ще започнат учебния процес в други помещения или детски градини и след приключването на ремонтните дейности ще се върнат в собствената си база.

От началото на годината до 9-ти септември се извършват 1443 основни и текущи ремонти в 184 държавни и 907 общински училища.

#Анелия Клисарова #първокласници #училище

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници