Европейският парламент не успя да приеме общ план за прием на сирийски бежанци

Европейският парламент не успя да приеме общ план за прием на сирийски бежанци
A A+ A++ A

Дясноцентристите в Европейския парламент отказаха да подкрепят призив към държавите и институциите в ЕС да се разработи общ план за прием на територията на общността на бежанци от Сирия, предаде РИА Новости, цитирана от „Фокус“. Предложението за създаване на координиран план за предоставяне в ЕС на убежище за сирийци, по примера на направеното за косоварите след 2000 година, подкрепиха парламентарните групи на социалистите, зелените и левите радикали. 

В резултат бе прието решение да се ограничи призивът към отделни държави в ЕС да приемат максимален брой бежанци от Сирия. Резолюция за Сирия Европейският парламент ще приеме в четвъртък на сесията си в Страсбург. 

Сирийски бежанци в момента приемат основно Германия и Швеция сред страните – членки на Европейския съюз. Според официалните данни на ЕС убежище в страните от съюза през 2012 г. са поискали 24 000 сирийци. През тази година има тенденция за увеличение на броя им, но той остава умерен. От началото на конфликта в Сирия около 50 000 сирийци са получили убежище в държави от ЕС.

#Европейски парламент #Сирия #бежанци #прием

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"