Франция ще приема повече сирийски бежанци

Франция ще приема повече сирийски бежанци
„Ние дадохме инструкции предоставянето на убежище да може да се решава много по-бързо, отколкото в миналото“, отбеляза Фабиюс. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Франция ще вземе мерки, за да улесни приемането на повече сирийски бежанци, съобщи днес външният министър Лоран Фабиюс пред радио РТЛ, макар че редица сдружения критикуват Париж за неговата политика на предоставяне на убежище, предава БГНЕС.

„Ние дадохме инструкции предоставянето на убежище да може да се решава много по-бързо, отколкото в миналото“, отбеляза Фабиюс, посочвайки, че стъпката е съгласувана с министъра на вътрешните работи Манюел Валс.

„Ще се стараем да дадем по-широк достъп на такива семейства, които изпитват привързаност към Франция. Вчера проверих и се оказва, че Агенцията за защита на бежанците удовлетворява 95% от молбите за убежище, но процедурите са толкова сложни, че на практика ние приемаме по-малко бежанци в сравнение с други страни като Дания или Швеция. Затова спешно ще установим връзка с Агенцията и с Манюел Валс, за да може да посрещаме повече бежанци и особено сирийски“, каза френският дипломат.

#Лоран Фабиюс #Сирия #бежанци #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници