Орешарски сподели БГ опита от кризата на Летния Давос

Орешарски сподели БГ опита от кризата на Летния Давос
A A+ A++ A

За българския опит и уроците, които научи България в условията на световната финансова и икономическа криза, разказа премиерът Пламен Орешарски в рамките на световния икономически форум в китайския град Далиен, предаде БНТ. Заедно с премиерите на Финландия, Белгия и Малта той участва в широка дискусия за бъдещето на Европа.

„Бъдещето на Нова Европа“ бе озаглавена дискусията с участието на българския премиер. Пред внушителна аудитория Пламен Орешарски и неговите колеги от Финландия, Белгия и Малта дискутираха за предизвикателствата пред нашия континент. Българският премиер заяви, че ще спести на европейците съветите за излизане от кризата, но подчерта: „Аз лично виждам, че устойчивата фискална и монетарна политика са необходимо, но недостатъчно условие за устойчивост на икономическото развитие, и това вече всички го виждаме“.

Световният икономически форум в Китай, известен още като Летния Давос, е най-мащабната среща на бизнеса, която се провежда в Азия тази година. Широк кръг въпроси, свързани с икономическото развитие на света и остатъците от глобалната криза са акцент в днешната сесия. 

Преди началото й премиерът Орешарски обсъди с президента по държавните въпроси на Huawei Technology Уанг Ченг Донг възможностите за разширяване на инвестициите на компанията в България. Huawei обявиха, че обмислят създаването на регионален европейски център за изследвания и технологии в страната ни. Инвестициите на компанията извън Китай през миналата година възлизат на около 5 млрд. долара.

#Орешарски #Далиен #Световен икономически форум #криза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници