Идентифициран е полицай, нанесъл телесни повреди в „нощта на белия автобус“

Идентифициран е полицай, нанесъл телесни повреди в „нощта на белия автобус“
A A+ A++ A

Две са производствата за „нощта на белия автобус“, с който се опитаха да изведат депутатите от Народното събрание. Едно наказателно производство е срещу конкретен служител на МВР за неправомерна употреба на помощни средства, но и директно причиняване на телесни повреди, които са при и по повод изпълнение на службата му. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров, предаде агенция „Фокус“.

„Полицаят беше идентифициран от телевизионен запис. Опитваме се да идентифицираме лицата, върху които са причинени. Този човек е индивидуално идентифициран от ръководството на МВР по искане на прокуратурата. Този човек е носил и бяла маска под шлема си, което е абсолютно забранено. Ще бъдат проведени разпити на репортерката, оператора на телевизията и на други лица. Все още други лица не са подали жалба. Прокуратурата се самосезира от телевизионните кадри“, посочи Цацаров. 

„Другата проверка, и мисля, че към днешния ден е прераснала в наказателно производство, е за причиняване на телесни повреди на длъжностни лица от МВР. Има лица, които са почти установени“, каза още главният прокурор.

#Сотир Цацаров #главен прокурор #наказателно производство #полицай #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници