Папазов: Правителството няма намерения да приватизира „Български пощи“

Папазов: Правителството няма намерения да приватизира „Български пощи“
Според Папазов кризата в „Български пощи“ не е толкова в самото предприятие, колкото в заплащането на универсалната пощенска услуга, която се определя от държавата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Правителството няма намерение да приватизира „Български пощи“ и ние не възнамеряваме да ги приватизираме“, заяви пред ТВ7 министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по повод появилата се информация за приватизация на държавното предприятие.

Папазов отбеляза, че никога не е присъствал на обсъждане за евентуална приватизация.

„В момента няма и интерес на такъв партньор, който би желал да закупи „Български пощи“. Ако се появи партньор, тогава ще започнем да обсъждаме предложеното от синдикатите публично-частно партньорство“, каза транспортният министър, но подчерта, че не иска да обсъжда хипотетични варианти.

„Аз гарантирам, че до края на годината „Български пощи“ ще бъдат в отлично състояние, в което не са били в края на миналата година“, обеща Данаил Папазов.

Той посочи, че след преструктуриране на бюджета на транспортното министерство са намерени 2 млн. лева за „Български пощи“, като в момента се водят преговори с Министерството на финансите за това как да бъдат намерени още 5 млн. лева. „Не говорим въобще за съкращения на персонал от „Български пощи“, заяви още Папазов.

Според него кризата в „Български пощи“ не е толкова в самото предприятие, колкото в заплащането на универсалната пощенска услуга, която се определя от държавата.

„Тя трябваше да бъде заплатена още през изминалата година, но бе отложена за 2013 година“, обясни транспортният министър.

#Данаил Папазов #"Български пощи" #приватизация #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници