ДКЕВР може да има обществен съвет

ДКЕВР може да има обществен съвет
ДКЕВР може да има обществен съвет, стана ясно след заседание на две парламентарни комисии. Снимка: www.dennews.bg
A A+ A++ A

„ДКЕВР трябва да има обществен съвет, за да замести сегашния консултативен, който има друга функция“, заяви председателят на ДКЕВР Анжела Тонева по време на обсъждане в НС на новия модел за ценообразуване на електрическата енергия, предаде БГНЕС.

На обсъждането присъстват представители на електроразпределителните предприятия ЧЕЗ, EVN и Енерго-про, както и на ДКЕВР, и на браншови организации.

„По закон не можем да създаваме нито енергийна, нито социална политика“, поясни Тонева. Стана ясно, че по стандарт всеки потребител трябва да получава 230 волта, с известни малки разлики, което се счита за допустимо. Ако някой се усъмни в това качество по различни причини или му изгорят уредите не поради износване, той има право да подаде до доставчика си сигнал или жалба.

След тяхното разследване, ако абонатът не е удовлетворен, тогава се пише сигнал до ДКЕВР и те са компетентният орган, който трябва да отсъди. „ЕРП-тата определят откъде да се купуват електромерите и колко ще струват“, каза Еленко Божков, член на ДКЕВР.

С 4.7% е намалена цената на тока от 1 август при EVN, заявиха техните представители, а при Енерго-про - с 4.07%.

#ДКЕВР #Еленко Божков #Анжела Тонева #жалба #разлики

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"