Калфин: В речта на Барозу липсваха гражданите

Калфин: В речта на Барозу липсваха гражданите
Според Ивайло Калфин речта на Барозу е била отчет за свършеното в борбата с икономическата криза. Снимка: bnr.bg
A A+ A++ A

„Речта за „Състоянието на Съюза“, която днес ни представи г-н Барозу, показа, че за съжаление, той е прекалено потопен в текущото управление и прилагането на антикризисните мерки.

Само така може да бъде обяснено, че гражданите отсъстваха от неговото обръщение, както и убедителният апел към правителствата да отстояват по-силна Европа“, беше коментарът на Ивайло Калфин за очакваната с огромен интерес годишна реч на председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу пред ЕП, която е последната преди европейските избори през май догодина, съобщиха от офиса на евродепутата, предаде БГНЕС.

Според Калфин в речта липсвали визията, новите и смели идеи. С нея гражданите не могат да бъдат убедени да излязат и да гласуват на предстоящите избори, смята още евродепутатът. „Очаквах, че ще стане дума много повече за визията за бъдещето и за това как ЕС може да стане по-силен и по-влиятелен в международен план.

Чух отчет за свършеното за справяне с кризата. Европа няма нито правомощията, нито инструментите, нито бюджета да дава решенията за излизане от кризата. Националните политици с готовност биха й прехвърлили отговорности, но без да дават на ЕС необходимите инструменти за изпълнението им.

Затова и ЕС не може да даде всички решения и милиони европейци всекидневно се сблъскват с последиците от кризата и губят вяра в европейската идея и в Съюза като цяло“, коментира още Калфин.

#Ивайло Калфин #визия #европейци #решения #съюз #бъдещето #Жозе Мануел Барозу

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници