Ускоряват рeмонтите по „Тракия“ и „Хемус“

Ускоряват рeмонтите по „Тракия“ и „Хемус“
A A+ A++ A

Депутатът от Коалиция за България Димчо Михалевски заяви в ефира на ТВ 7, че ремонтните дейности по магистралите „Тракия“ и „Хемус“ трябва да бъдат ускорени, за да се избегнат километричните задръствания, на които станахме свидетели в края на поредицата почивни дни.

По думите му отговорността е на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), затова възнамерява да поиска среща с председателя й инж. Чайков. Михалевски призова за по-добра организация на движението в ремонтираните участъци, както и да се ангажират повече служители за по-бързо приключване на строителните работи, пояснява Стандарт нюз.

„Предишното правителство е оставило погрешна представа относно средствата за строителството на магистрали у нас. Парите от Европейския съюз (ЕС) са много по-малко и едва ли ще стигнат за изграждането на Лот-3 от магистрала „Струма“. Въпреки това трябва да се търсят начини да се довърши магистрала „Хемус“ с държавни пари“, категоричен е Михалевски.

Депутатът коментира още, че временна комисия ще разгледа казуса с рибарското селище Ченгене скеле край Бургас. В момента има наложен мораториум на решението за събаряне на постройките. Временната комисия ще трябва да определи кои са хората с утвърден поминък и да регламентира пребиваването им в рибарското селище.

Според Михалевски атаката срещу Ченгене скеле през 2011 г. е обслужвала бизнес интереси за построяване на вилно селище на мястото на рибарските къщи. „Сегашното правителство ще работи за създаването на постоянен статут на рибарското селище и ще преустанови възможността за превръщането му във ваканционен комплекс“, каза още Димчо Михалевски.

#ремонти #магистрали #Димчо Михалевски #ЕС #средства

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"