А. Ангелов: Не съм се интересувал от полетите на премиера

А. Ангелов: Не съм се интересувал от полетите на премиера
Никога не е бил мой интерес, никога не съм бил любознателен, не съм искал да знам с каква цел са изпълнявани полети с министър-председателя, коментира бившият военен министър Аню Ангелов. Снимка: frognews.bg
A A+ A++ A

„Никога не е бил мой интерес, никога не съм бил любознателен, не съм искал да знам с каква цел са изпълнявани полети с министър-председателя“, каза бившият министър на отбраната в правителството на ГЕРБ Аню Ангелов при изслушването му във Временната анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства при ползването на правителствения „Авиоотряд 28“ и въздухоплавателни средства на Министерството на отбраната в случаите на ползване не за цели на въоръжените сили за периода август 2009 - март 2013 г., предаде агенция „Фокус“.

„По искане на Дирекция „Протокол“ към Министерския съвет при мен са постъпвали факсове, с които се иска съответен полет да бъде изпълнен с начална и крайна точка. Тези факсове съм ги изпращал към началника на отбраната. С негова положителна резолюция са изпълнявани конкретните задачи. Тези задачи са изпълнявани стриктно, така, както са поискани“, заяви Ангелов.

„По мое настояване беше устно разпоредено на министъра на финансите до края на 2012 г. да бъдат възстановени средствата на ВВС за изпълнените полети. И през 2011 г., и през 2012 г. са заделени допълнителни средства от Министерството на отбраната, възстановени от Министерството на финансите, заради свръхпланираните приходи, осъществени чрез продажба на ненужна техника и въоръжение. С тези средства е закупено допълнително гориво за около 20 млн. лв. за 2012 г., а през 2011 г. – за около 10 млн. лв.“, каза още Ангелов.

„Министерството на отбраната е сключвало договори за използване на самолети и преди, и сега. Дори сега има договор за снимките на филм с Антонио Бандерас“, отбеляза бившият военен министър. „МВнР е използвало на три пъти самолет „Спартан“ през 2010 г. и 2011 г. – при трагедията в Охридското езеро и при извеждането на освободените наши пилоти от Судан. При тези случаи е немислимо да има договор. Това са държавни институции, държавни органи“, каза той.

#ГЕРБ #Бандерас #Спартан #МВнР #Аню Ангелов #Авиоотряд 28

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »