Военните чистят сняг

Военните чистят сняг
Военнослужещи от Българската армия се включиха в разчистването на пътища от снега. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Военнослужещи от Българската армия се включиха в разчистването на пътищата от снега.

„Благодаря на военнослужещите от Българската армия, които в последното денонощие оказват помощ при разчистването на заснежените пътища от републиканската мрежа, и по-специално на Втора лекопехотна бригада, която цяла нощ разчиства пътя Стара Загора–с. Подслон–Нова Загора и днес ще продължи“, каза министърът на отбраната Аню Ангелов по време на пресконференция днес, съобщиха от пресслужбата на Министерството на отбраната.

По информация от Командването на Сухопътни войски вчера, 26 януари, две модулни групи от военно формирование 24150 – Стара Загора, участваха в почистването на пътищата в област Стара Загора.

Първата модулна група в състав от 7 военнослужещи и два БТР-а, под ръководството на командира на военното формирование бригаден генерал Петър Петров, се включи в разчистването на пътя Ст. Загора–с. Подслон–Нова Загора. Изтеглени са 15 леки автомобила и 3 камиона, блокирани от снега.

Втората модулна група от 7 военнослужещи и две бойни машини, под ръководството на заместник-командира на военно формирование 24150 – Ст. Загора, полковник Митко Митев, участва в разчистването на пътя Ст. Загора–с. Ягода–с. Ветрен–с. Нова махала. Оказана е помощ на блокирани в снега автомобили и пътници.

Операциите по прочистването на пътищата от модулните групи се извършават по молба на областния управител на Стара Загора Недялко Недялков с разрешение на началника на отбраната генерал Симеон Симеонов и по заповед на командира на Сухопътни войски генерал-майор Стефан Василев.

В резултат на съвместните действия на модулните формирования на Българската армия и на МВР и с почистваща техника от община Стара Загора пътят между областния център и Нова Загора беше отворен.

#Министерство на отбраната #министър на отбраната #Аню Ангелов #военни #почистване #пътища #сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »