По 11 000 евро обезщетение за пътниците на „Коста Конкордия“

По 11 000 евро обезщетение за пътниците на „Коста Конкордия“
Обезщетението ще бъде за всеки пътник, включително за децата, за които не са плащани билети, както и допълнителни около 3000 евро на човек за компенсиране на цената на билета и евентуални транспортни или медицински разноски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Обезщетение от 11 000 евро ще получи всеки от пасажерите, преживели инцидента с круизния кораб „Коста Конкордия“.

Компанията „Коста Крочере“, собственик на кораба „Коста Конкордия“, и сдружение на пътниците, които оцеляха след катастрофата на 13 януари, постигнаха споразумение, което предвижда за всеки пасажер задължително обезщетение плюс разходите, предаде БГНЕС, позовавайки се на АФП.

„Това споразумение се отнася до около 3000 пътници от 60 страни, включително около 900 италианци. Ние смятаме, че около 85% от тях ще се присъединят към споразумението“, се казва в комюнике на комитета на корабокрушенците от „Коста Конкордия“, които водиха преговори с корабособственика.

Обезщетението ще бъде за всеки пътник, включително за децата, за които не са плащани билети, както и допълнителни около 3000 евро на човек за компенсиране на цената на билета и евентуални транспортни или медицински разноски.

Споразумението не се отнася до онези, които са получили наранявания или са загубили свой близък при инцидента. То обхваща всички пътници, а не само онези, които се обърнат към съд.

#пътници #пасажери #обезщетение #„Коста Конкордия“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"