Предсрочно приключват ремонтите по „Хемус“

Предсрочно приключват ремонтите по „Хемус“
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

След грандиозните километрични задръствания в неделя е взето решение ремонтите по магистрала „Хемус“ да приключат предсрочно. Вместо до края на октомври, както бе предвидено, ремонтът на виадукта край Елешница трябва да приключи на 11 октомври, обяви инженер Георги Златев от Агенция „Пътна инфраструктура“, цитиран от „Стандарт нюз“.

„Ремонтът, който се изпълнява, е практически неотложен. Неравностите, които бяха в този участък, в рамките на една година предизвикаха няколко пътнотранспортни произшествия, включително и с човешки жертви. Практически с информацията, която разполагаме, опашката е била с максимална дължина около 20-и километър, а съоръжението се намира на шести километър. Така че максималната дължина е била 14 километра. След днешните ни разговори с изпълнителя графикът ще бъде максимално съкратен, като се предвижда и увеличаване на времето, в което да се работи на обекта. Очакваме съкращаване на тези срокове с пет до десет дни“, заяви Златев.

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева е разпоредила пътната агенция да контролира изкъсо ремонтите.

„Моля гражданите за търпение, извинявам се за неудобството, но виадуктите трябва да бъдат ремонтирани навреме. Предстои есенен сезон, започне ли да вали, спират ремонтите“, коментира Терзиева.

#"Хемус" #задръстване #ремонт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"