Георги Първанов: Нашият национален интерес е да не се намесваме в Сирия

Георги Първанов: Нашият национален интерес е да не се намесваме в Сирия
Първанов смята, че Народното събрание „не трябва да ражда гафове и да не произвежда негативизъм, с което да провокира допълнително напрежението“.
A A+ A++ A

Националният ни интерес изисква ненамеса във военния конфликт в Сирия, коментира Георги Първанов, президент на България (2002-2012), в Хасково. Първанов присъстваше на откриването на възстановената часовникова кула, предаде „Новинар юг“.

Според него позицията на страната ни трябва да отговаря на националния интерес.

„Категорично смятам, че трябва да има решение на Съвета за сигурност на ООН. Убеден съм, че нашата позиция трябва да е част от общото становище на ЕС, на НАТО, каквато единна позиция в момента съществува“, посочи Първанов.

По повод  новия политически сезон Георги Първанов коментира, че протестите заглъхват и правителството по-скоро ще изкара своя мандат докрай.

Според него важно е да се даде възможност на кабинета на Орешарски да осъществи пакета от мерки.

Първанов  смята, че Народното събрание „не трябва да ражда гафове и да не произвежда негативизъм, с което да провокира допълнително напрежението“.

Бившият държавен глава добави, че е необходимо своевременно да се откриват социалните огнища на напрежение. Според него, ако те възникнат, което било неизбежно при такава криза, това би могло да създаде наистина трудна среда за работа на правителството.

#Георги Първанов #Първанов #Сирия #ЕС #ООН #НАТО #Народното събрание #Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"