Мирослав Найденов: Учредяваме БАСТА на 22 септември

Мирослав Найденов: Учредяваме БАСТА на 22 септември
Мирослав Найденов призна, че ходи с охрана. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Учредителният конгрес на БАСТА ще бъде на 22 септември в НДК.“

Това каза в ефира на Нова ТВ в понеделник Мирослав Найденов, съучредител на партия БАСТА. Найденов обясни, че БАСТА не се прави от ГЕРБ с цел да се отстрани Цветанов.

„Начело ще бъдат млади лица, непознати в политиката, бивши депутати, вече има залози за следващите парламентарни избори. Нашата цел е влизане и участие в следващия парламент“, каза Найденов.

По отношение на извадените записи и делото, което се води, той уточни, че все още е с охрана: „Така са преценили съответните органи“.

„Истината е, че всеки малко или много го е страх за живота си. Не съм защитен, но имам охрана заради това, че съм свидетел по дело. Сделка с прокуратурата се сключва тогава, когато човек се чувства виновен и има притеснения. Аз не се чувствам виновен, нямам никакви притеснения и нямам основания да сключвам сделка.“

Той обясни, че делото е по донос на бившето ръководство на фонд „Земеделие“ за връщане на ДДС. Делото е от четири години.

„Надявам се това дело да приключи с някакъв резултат“, обясни Найденов. Относно записа в дома на Бойко Борисов с участието на Николай Кокинов, Найденов посочи, че фрагментите, които е чул, са автентични.

„Чувствам се неприятно. Не знам кой извади записа, но целта да бъда дискредитиран само аз, не беше постигната“, добави Найденов. Според него това управление в момента не помага на народа.

„Имаше плахи опити да се свърши нещо“, допълни Мирослав Найденов. Той оцени управляващите с оценка 2 по шестобалната система.

#Мирослав Найденов #БАСТА #Бойко Борисов #Николай Кокинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »