Гръцките медии сериозно засегнати от кризата

Гръцките медии сериозно засегнати от кризата
Партийните централи, които преди години щедро са финансирали някои медии, което става ясно от публикации на финансовите им отчети, също са оттеглили подкрепата си. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Гръцките медии са сериозно засегнати от кризата, а приходите от реклама са намалени със 70%, като масово се уволняват журналисти и се закриват медии, предава БНР.

Професията журналист вече е една от най-рисковите в Гърция, а медийният пазар е толкова ограничен, че фалират печатни издания, които преди 5 години са били водещи.

Собствениците са оставили много журналисти без работа, най-малко с 40% са намалени приходите от продажби на печатните издания.

В радио и телевизионните медии положението също е критично, коментират журналисти, които получават ниски заплати и то не редовно.

Синдикатът на работещите в медиите често води съдебни битки срещу собственици, които дължат заплати за няколко месеца и не изплащат осигуровки.

Партийните централи, които преди години щедро са финансирали някои медии, което става ясно от публикации на финансовите им отчети, също са оттеглили подкрепата си.

Последният случай е с продажбата на телевизионния канал на Комунистическата партия срещу три милиона евро на неизвестен кипърски собственик.



#Гърция #медии #криза #икономика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници