Премиерът отговаря за холандското вето за Шенген: Вижте какво игрище направихме!

Премиерът отговаря за холандското вето за Шенген: Вижте какво игрище направихме!
Според премиера пътищата и екологията са залогът за успех на една държава/ Снимка:БГНЕС
A A+ A++ A

Министър-председателят Бойко Борисов избягна отговор на въпрос за намерението на Холандия да наложи вето на кандидатурата на България за Шенген като насочи вниманието на репортери към новооткрито игрище.

Борисов откри в Добрич обновената пешеходна зона и ново игрище в неделя. На официалната церемония той заяви, че пътищата и екологията са залогът за успех на една държава.

Премиерът не пожела да отговаря на журналистически въпроси. След като беше помолен да коментира холандското становище върху присъединяването на България към Шенген, Борисов каза само: „Вижте какво игрище направихме", цитиран от Дневник.

На отговора му присъстващите реагираха така: „Игрището е направено с нашите данъци, тъй като е реконструирано с общински средства".

Новата пешеходна зона на града обхваща близо 40 дка обществени места за отдих. Тя включва четири детски площадки, рампи за хора с увреждания, велоалея. По проекта са подменени 30 хил. кв. м настилки и са монтирани деветдесет енергоспестяващи осветителни тела. Повече от 11 дка са покрити с градинки и тревни площи.

#Бойко Борисов #Добрич #Шенген

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"