Призрачни потайности привличат туристи в София

Призрачни потайности привличат туристи в София
Мистични кътчета из нощна София привличат туристи. Снимка: 4coolpics.com
A A+ A++ A

Обвити в изключителна мистика места ще привличат млади туристи от страната и чужбина в столицата. Това ще се случи благодарение на проекта „София през погледа на младите хора", който е дело на фондация „Зелена улица", съобщи novinar.bg.

Най-потайните кътчета на града са подбрани след кръгла маса, на която младите са излъчили своите фаворити. В списъка са попаднали места, за които се носят легенди или са изключително опасни и екстремни.

Маршрутът включва подземията на "Топлофикация" които на практика са цял подземен град, изтъкан от множество лабиринти. Младите любопитни туристи ще бъдат привлечени и от „Тунелът на властта", за който се носят легенди още от времето на тоталитарния режим. Небивал интерес има и към старите армейски бункери в квартал "Редута", както и старите римски катакомби около Ректората на Софийския университет и Духовната академия. Атракция ще бъде и тунелът „Бронкс", който излиза на Паметника на Съветската армия и в Докторската градина. През летните месеци там подземията са обитавани от клошари и наркомани, което прави посещението им изключително екстремно, обясниха авторите на проекта.

Освен мистичните кътчета на столицата младите хора ще могат да посетят и други забележителности, които са разделени в няколко категории - "Нови забележителности", "Изкуства", "Хора, известни личности" и "История, култура и религия".

Проектът е в подкрепа на София за Европейска столица на културата през 2019 година.

#София #Редута #Софийски университет #туристи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници