Спортинг уволни Божинов

Спортинг уволни Божинов
Божинов бе уволнен от Спортинг. Снимка: topsport.ibox.bg
A A+ A++ A

Португалският гранд Спортинг най-накрая успя да разреши проблема си Валери Божинов и намери начин да го уволни. Клубът прекрати едностранно договора на нападателя, а в документите внесени в местната федерация е написано, че причината за това е, че той е "спрял да идва на работа".

"Баща ми трябваше да бъде опериран от тумор на гърлото. В тази ситуация за мен бе невъзможно да пътувам до Лисабон. Трябваше да бъда с него. Всичко това бе обяснено на Спортинг от моя мениджър и моя адвокат. Изпратихме имейл до спортния директор и президента. Междувременно от клуба дори не ми се обадиха да ми кажат кога точно трябва да се явя. Сега аз се явявам изкупителна жертва", коментира ситуацията Божинов пред вестник "Рекорд", цитиран от бТВ.

Сега Валери Божинов вече е свободен да си търси нов отбор, който няма да се наложи да плаща трансферна сума на Спортинг, но въпреки това той и мениджърът му едва ли ще се предадат без борба. Българинът имаше договор със "зелено-белите" до 2016 г., а по данни от португалските медии при подписването на контракта му през 2011-а, неустойката е внушителните 25 милиона евро.

#Валери Божинов #Спортинг #Лисабон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници