Барак Обама отговаря на Дилма Русеф за шпионажа до сряда

Барак Обама отговаря на Дилма Русеф за шпионажа до сряда
Русеф предупреди, че държавното й посещение във Вашингтон, планирано за 23 октомври, "ще зависи от създадените политически условия от Обама".
A A+ A++ A

Американският президент Барак Обама се е ангажирал да отговори до сряда на бразилското правителство относно обвиненията за американски шпионаж в Бразилия, съобщи бразилската президентка Дилма Русеф в блога на президентството, предава БГНЕС.

Според Русеф "американският президент заяви, че ще поеме пряката и лична отговорност в разследването на обвиненията в шпионаж".

Според обвиненията американските тайни служби са прихванали интернет комуникацията на Русеф и на нейни приближени сътрудници.

Обама е поел ангажиментите на импровизирана среща в четвъртък вечерта, преди работната вечеря на Г-20 в Санкт Петербург.

Бразилският външен министър Луиш Алберто Фигуейредо трябва да се срещне в сряда със съветничката по националната сигурност на САЩ Сюзан Райс, за да обсъдят въпроса, допълни Русеф.

Тя предупреди, че държавното й посещение във Вашингтон, планирано за 23 октомври, "ще зависи от създадените политически условия от Обама".

В четвъртък бразилското президентство обяви, че отлага пътуването на екипа, който трябваше да подготви държавната визита на Русеф в САЩ в очакване на обяснения от американска страна на обвиненията в шпионаж.

Бразилската президентка заяви, че ще предложи на ООН ново управление срещу нарушаването на частната комуникация.

#Дилма Русеф #Барак Обама #САЩ #Бразили #шпионаж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници