Делото за уволнението на Кокинов насрочено за 7 октомври

Делото за уволнението на Кокинов насрочено за 7 октомври
Снимка: frognews.bg Кокинов депозира жалба срещу решението на Висшия съдебен съвет от 11 юли, с което бе дисциплинарно освободен от съдебната система за уронване престижа на съдебната власт.
A A+ A++ A

За 7 октомври е насрочено първото заседание във Върховния административен съд по делото за уволнението на бившия градски прокурор на София Николай Кокинов, съобщава "Правен свят".

Кокинов депозира жалба срещу решението на Висшия съдебен съвет от 11 юли, с което бе дисциплинарно освободен от съдебната система за уронване престижа на съдебната власт.

Дисциплинарното производство срещу Кокинов бе образувано, след като в медиите изтече запис на негов разговор с бившия премиер Бойко Борисов и Мирослав Найденов, в който обсъжда висящи дела, дава предварително информация за проверки на прокуратурата, използва вулгарен и циничен език по адрес на журналисти и обвинители, лобира за по-висока длъжност в прокуратурата.

Кокинов иска ВАС да отмени уволнението му, за да може да се впише като адвокат. По закон дисциплинарно уволнен магистрат не може за срок от 2 години да се впише като адвокат.

#Николай Кокинов #Бойко Борисов #Мирослав Найденов #Кокинов #Висшия съдебен съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"