Лютви Местан: Управлението премахна усещането за полицейщина

Лютви Местан: Управлението премахна усещането за полицейщина
A A+ A++ A

Истинският критерий за оценка на кабинета „Орешарски“ ще бъде качеството на предложения Закон за държавния бюджет за 2014 г. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ДПС Лютви Местан, предаде агенция „Фокус“. „Най-важното изпитание за този кабинет е каква философия на Закона за държавния бюджет ще ни предложи кабинетът до края на октомври. Това е основният акцент на есенната сесия“, подчерта Местан.

„Ако в този бюджет са заложени механизмите, които минимум ще отхлабят примката на бедността и ще зададат нова политика, която да подобри бизнес средата, оценката ни ще бъде положителна. Друг важен въпрос е Законът за обществените поръчки. Монополите не падат от Сатурн. Те се създават в резултат на монополна политика. Очакваме този кабинет да провежда сериозна антимонополна политика“, посочи Лютви Местан.

„Можем да отчетем известна свенливост по отношение на кадровата политика. Не говоря само за неудачните кадрови решения, а за темповете, по които властта успява да преодолее тежкото време на „калинките“, добави той. „Не мислете, че партиите, които подкрепят този кабинет, ще бъдат слепи поддръжници на кабинета. Ние ще подкрепяме всички верни политики на този кабинет, но парламентът ще бъде коректив на изпълнителната власт, ако тя не действа достатъчно ефективно и ако видим, че няма реални действия за осъществяване на нова политика. Управлението успя да премахне усещането за полицейщина“, каза Местан.

#Местан #ДПС #правителство #бюджет #полицейщина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"