Пускат повече автобуси и влакове за трите почивни дни

Пускат повече автобуси и влакове за трите почивни дни
A A+ A++ A

Ще има извънредни курсове на автобусите за 5 и 6 септември по повод предстоящите празници. Това съобщи за „Фокус“ Галя Топалова, председател на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България (НСАП). Допълнителни автобуси има към Китен, Ахтопол, Слънчев бряг, Варна и други от Черноморието. Този следобед се очаква натоварване на Централна гара в столицата, добави Топалова. Тя обясни, че в посока морето са останали много малко свободни места, а в обратната посока за 8 септември всички места са заети.

„Холдинг Български държавни железници“ ЕАД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на 98 влака, които пътуват по основните направления в страната“, съобщиха още от пресцентъра на компанията. Около 8500 допълнителни места във влаковете, които се движат по най-натоварените маршрути, ще предостави БДЖ на пътуващите по празниците. С увеличени състави ще пътуват 24 бързи влака със задължителна резервация и 74 бързи влака.

Клиентите на БДЖ могат да ползват от 10% до 30% намаление от редовната цена на билета, в зависимост от различните търговски оферти на дружеството, ако закупят билети за отиване и връщане.

#почивни дни #автобуси #влакове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »