Лютви Местан: ГЕРБ е символ на политическата репресия

Лютви Местан: ГЕРБ е символ на политическата репресия
A A+ A++ A

В редица министерства регистрираме предложения, които са заведени официално и са се превърнали в част от официалния документооборот на министерствата – предложения от партийните структури на ГЕРБ, подпечатани с печата на партията. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ДПС Лютви Местан, цитиран от агенция „Фокус“.

„Ще ви дам предложения, подписани от областен управител и областен координатор на ГЕРБ – еди-кой си предлага за шеф на РЗОК еди-кого си. Върху подписа с реквизит областен управител и областен координатор на ГЕРБ стои партийният печат. Случаят не е единичен, това е масова практика – и в Министерство на здравеопазването, и в Министерство на труда и социалната политика. Зад предложението стои приложено протоколно решение от заседание на общинските структури на ГЕРБ и на областната структура на партията“, добави Местан.

„Проверката дали тези партийни предложения са били уважени от съответните министри показва, че няма изключения. Сто процента от предложенията са уважени, макар че съответните лица са заели тази длъжност с конкурс. За място, което се заема с конкурс, има предварително протоколирано предложение на партийната структура, изпратено до министъра, заведено в деловодството, и след провеждането на конкурса предложените лица печелят безусловно конкурсите“, подчерта Лютви Местан. По думите му става въпрос за стотици или хиляди случаи.

„Там, където кандидатът е „калинка“ и не отговаря на условията, тотално са прибягвали до друг трик – лицето се назначава като временно изпълняващ длъжността на намалено работно време от 7 часа. С този проблем трябва да се ангажира 42-рото Народно събрание, защото ще стане ясно, че ако има политическа сила, която няма правото да използва израза „политическа репресия“, това е ГЕРБ, защото ГЕРБ е символ на политическата репресия“, заяви Местан. Според него има нужда от анкетна комисия, за да се получат конкретни отговори.

#Местан #ДПС #ГЕРБ #назначения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »