Миков: Да се засили отчетността на избраните от НС органи

Миков: Да се засили отчетността на избраните от НС органи
Според председателя на парламента, Михаил Миков, големият въпрос е, как функционират органите за конфликт на интереси. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

„Трябва да се засили отчетността на органите, избирани от Народното събрание“, каза председателят на парламента, Михаил Миков, по време на дебатите по Доклад за дейността на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси за 2012 г., предаде Агенция „Фокус”.

„Докладът е само един повод за по-сериозен прочит в каква ситуация сме днес. Има един голям отсъстващ в залата и това е отстраненият председател на комисията, Филип Златанов. Той все още е председател на комисията. Най-естественото е той да подаде оставка”, заяви Миков.

„Да засилим отчетността, за да не се случат такива ситуации, когато едно тефтерче, едно име поражда глобалните въпроси за това как функционират тези органи. Трябва да има законодателни промени”, допълни Миков.

По думите му, големият въпрос е, как функционират органите за конфликт на интереси, които са в общините? Как ние като държава, като институции можем да даваме институционални отговори за това, как функционира държавата?

#Михаил Миков #комисия #Филип Златанов #тефтерче #интереси #институции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"