Местан: Тефтерчето на Златанов е класика на задкулисието

Местан: Тефтерчето на Златанов е класика на задкулисието
Според Местан комисията трябва да разбере какви са абревиатурите в тефтерчето. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Понеже протестите са точно против задкулисието, тефтерчето е класика на задкулисието. В продължение на 3 години и половина тефтерчето на Златанов показва, че ни управляваше и задкулисието. Ако някой сега прави опит да се превърне в говорител на протеста, трябва да се сети, че протестите са и срещу задкулисието. Ако си стоял зад това задкулисие, не може да е говорител на протестите. Жалко е, защото протестите изиграха своята роля и бяха полезни за оздравяването на политиката. Опорочаването им е най-лошото, което можеше да се случи като старт на сесията на Народното събрание”.

Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в четвъртък на обсъждането на доклад за извършената дейност на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси за 2012 г, съобщи агенция "Фокус".

Според Местан комисията трябва да разбере и какво се крие зад абревиатурите, ако е възможно, без да се намесва в разследването.

„Изненадан съм, че тук са поканени членовете на комисията, а те мълчат. Това е миниум необяснимо. В нарочна декларация, когато тръгна скандалът с тефтерчето, аз казах, че с това тефтерче се разкрива технологията на злото с механизми за упражняване на властта при управлението на ГЕРБ. Това са произволни абревиатури, може би в особено състояние на духа, когато подсъзнанието взима превес над съзнанието. Може би Ц.Ц. означава Цецко Цачев”, заяви Местан.

„Нямате право да мълчите. Този парламент не е съд. Тук никой не търси наказателна отговорност. Трябва да поставим въпроса за политическото измерение на тефтерчето. Упражняването на властта е дебел политически въпрос. Тефтерчето показва, че имаме орган, който би трябвало да бъде в някаква степен независим колективен орган, а се оказва, че всъщност далеч не е независим, че със своите решения изпълнява партийни разпореждания”, добави Лютви Местан.

#Лютви Местан #ДПС #Златанов #Парламент #комисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"