Над хиляда протестиращи скандират "Оставка"

Над хиляда протестиращи скандират "Оставка"
В сряда вечер броят на протестиращите надхвърля 1000 души.
A A+ A++ A

Броят на протестиращите срещу кабинета "Орешарски" постоянно нараства и се приближава до посещаемоста от първите дни на протестите. Между хилядите хора има и много, дошли от провинцията.

Има хора от Велико Търново, които носят лозунги, гласящи „Велико Търново" и „Оставка", съобщи агенция "Фокус".

Протестиращите са се съсредоточили срещу сградата на Министерски съвет, като броят им там е най- много, но също така недоволни граждани има и пред Президентството и площад „Батенберг". Всички те скандират „оставка", „мафия" и „червени боклуци."

Много семейства са довели децата си на протеста в сряда вечер. Част от лозунгите гласят "Представлението свърши".

Председателтя ПП "Глас народен" Светльо Витков също е на протеста днес. Един от протестиращите носи със себе си конска глава, направена от стиропор, по чийто врат е нарисувана кръв. Лозунгите на недоволните граждани гласят „ГЕРБ=БСП=ДПС=АТАКА=БКП", „Докога ще е така", „Време е да си ходите".

По-рано през деня кметът на София Йорданка Фандъкова заяви пред БНР, че не се предвижда затваряне на движението тази вечер. На въпрос къде ще бъде затворено движението тази вечер кметът на София отговори:

"Имаме информация от СДВР, че се организира протест от 18.30 на Ларгото, така че засега не се предвижда затваряне на движението, но ако има необходимост полицията има право да поиска ограничаване на движението най-вече по "Цар Освободител".

#протести Орешарски #София #Велико Търново #Йорданка Фандъкова #Министерски съвет #СДВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници